Vlada Republike Srpske
English Latinica Ћирилица
NAPREDNA PRETRAGA | PRIJAVA
Štampa
Pošalji stranicu
Mapa sajta
Poziv za iskazivanje interesa za učešće u pilot programu podrške razvoju kružnih poslovnih praksi
07.08.2020

Obavještavamo vas da je u okviru Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) otvoren „Poziv za iskazivanje interesa privatnog sektora za učešće u pilot programu podrške razvoju kružnih poslovnih praksi“.

Čitaj dalje
Održana online obuka na temu „Privlačenje investitora u vrijeme pandemije Covid-19“
29.07.2020

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom organizovalo je 29.07.2020. godine online obuku u sklopu nastavka aktivnosti Saradničke mreže za provođenje Programa postinvesticione podrške investitorima (aftercare). U Program postinvesticione podrške investitorima u Republici Srpskoj je trenutno uključeno 28 jedinica lokalne samouprave.

Čitaj dalje
NJemačka firma nudi usluge za kompanije koje imaju interes za izvoz proizvoda u SR NJemačku
28.07.2020

NJemačka firma “XEREX International Trading” iz Dizeldorfa, zainteresovana je za kompanije iz BiH koje imaju interes za izvoz svojih proizvoda u SR NJemačku.

Čitaj dalje
Potpisan sporazum o dodjeli granta
24.07.2020

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i direktor USAID Financial Reform Agenda Activity (FINRA) projekta Amil Kamenica potpisali su u petak, 24.07.2020. godine, u Banjaluci, Sporazum o dodjeli granta za projekat „Usluga implementacije informacionog sistema za registar podsticaja u Republici Srpskoj".

Čitaj dalje
Od septembra u pogonu fabrika za pocinčavanje "Dobojineks"
10.07.2020

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je Fabriku za pocinčavanje „Dobojineks“ iz Rudanke, koja će od septembra početi sa radom i zapošljavati 150 radnika.

Čitaj dalje
Ministar privrede i preduzetništva posjetio novogradske tekstilne privredne subjekte
23.06.2020

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača posjetili su novogradska tekstilna preduzeća „Sana Elvis" u Svodni i „Vastil" u Poljavnicama.

Čitaj dalje
​Usvojen Akcioni plan zapošljavanja u RS za 2020.godinu
12.06.2020

Vlada Republike Srpske je na 75. sjednici, održanoj 11.06.2020. godine, donijela Odluku o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2020. godinu.

Čitaj dalje
Produžen rok za prijavu EU4Business
03.06.2020

Obavještavamo vas da je rok za dostavljanje prijava na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjere ublažavanja negativnih uticaja virusa COVID-19na poljoprivredno-prehrambeni sektor produžen do 8. juna 2020. godine do 15:00 časova.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su http://www.investsrpska.net/index.aspx?SP=newsComplete&ItemID=1332&langid=3

Ministar Petričević posjetio fabriku namještaja „Prima ISG" i kompaniju „Tikt manufaktura" Gradiška
26.05.2020

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je u Gradišci fabriku namještaja „Prima ISG" i kompaniju „Tikt manufaktura" koja se bavi CNC proizvodnjom dijelova za poznate evropske kupce, poput proizvođača mašina za različite industrijske grane, ali i dijelove za sportske automobile.

Čitaj dalje
Ministar Petričević na predstavljanju sistema za skeniranje i dezinfekciju
22.05.2020

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić  prisustvovali su 22.maja 2020. godine u Doboju predstavljanju prototipa mobilnog tehničkog sistema namijenjenog za skeniranje i dezinfekciju, koji su za borbu u prevenciji virusa korona konstruisale dobojske firme "Energotehnika" i "MBA".

Čitaj dalje
Poziv za dodjelu sredstava za ublažavanja uticaja COVID-19 na poljoprivredno prehrambeni sektor
19.05.2020

Obavještavamo vas da je u okviru projekta EU4Business otvoren Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjere ublažavanja negativnih uticaja COVID-19 na poljoprivredno-prehrambeni sektor.

Čitaj dalje
Ministar privrede i preduzetništva posjetio pogone Fabrike obuće “Dermal”
15.05.2020

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je pogone Fabrike obuće "Dermal" u Kotor Varošu i tom prilikom istakao da je strateško opredjeljenje Vlade Srpske očuvanje svakog radnog mjesta i nastavak poslovanja privrednih subjekata, uz nastavljeno kreiranje mjera pomoći i podrške privredi.

Čitaj dalje
Poziv za dostavljanje prijedloga za inovativne projekte DIGI-B-CUBE
14.05.2020

Obavještavamo vas da je otvoren Poziv za dostavljanje prijedloga za inovativne projekte DIGI-B-CUBE koji se finansira u okviru Programa EU Horizon 2020.

Čitaj dalje
Ministar Petričević u posjeti kompaniji „Dukat“ d.o.o.
12.05.2020

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je kompaniju „Dukat“ d.o.o. u Aleksandrovcu, gdje je zajedno sa predstavnicima kompanije obišao pogon za proizvodnju sredstava za dezinfekciju. 

Čitaj dalje