Влада Републике Српске
English Latinica Ћирилица
НАПРЕДНА ПРЕТРАГА | ПРИЈАВА
Штампа
Пошаљи страницу
Мапа сајта
Позив за исказивање интереса за учешће у пилот програму подршке развоју кружних пословних пракси
7.8.2020

Обавјештавамо вас да је у оквиру Програма Уједињених нација за развој (UNDP) отворен „Позив за исказивање интереса приватног сектора за учешће у пилот програму подршке развоју кружних пословних пракси“.

Читај даље
Одржана online обука на тему „Привлачење инвеститора у вријеме пандемије Covid-19“
29.7.2020

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске у сарадњи са Међународном финансијском корпорацијом организовало је 29.07.2020. године онлине обуку у склопу наставка активности Сарадничке мреже за провођење Програма постинвестиционе подршке инвеститорима (aftercare). У Програм постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској је тренутно укључено 28 јединица локалне самоуправе.

Читај даље
Њемачка фирма нуди услуге за компаније које имају интерес за извоз производа у СР Њемачку
28.7.2020

Њемачка фирма “XEREX International Trading” из Дизелдорфа, заинтересована је за компаније из БиХ које имају интерес за извоз својих производа у СР Њемачку.

Читај даље
Потписан споразум о додјели гранта
24.7.2020

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и директор USAID Financial Reform Agenda Activity (FINRA) пројекта Амил Каменица потписали су у петак, 24.07.2020. године, у Бањалуци, Споразум о додјели гранта за пројекат „Услуга имплементације информационог система за регистар подстицаја у Републици Српској".

Читај даље
Од септембра у погону фабрика за поцинчавање "Добојинекс"
10.7.2020

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је Фабрику за поцинчавање „Добојинекс“ из Руданке, која ће од септембра почети са радом и запошљавати 150 радника.

Читај даље
Министар привреде и предузетништва посјетио новоградске текстилне привредне субјекте
23.6.2020

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача посјетили су новоградска текстилна предузећа „Сана Елвис" у Сводни и „Вастил" у Пољавницама.

Читај даље
​Усвојен Акциони план запошљавања у РС за 2020.годину
12.6.2020

Влада Републике Српске је на 75. сједници, одржаној 11.06.2020. године, донијела Одлуку о усвајању Акционог плана запошљавања у Републици Српској за 2020. годину.

Читај даље
Продужен рок за пријаву EU4Business
3.6.2020

Обавјештавамо вас да је рок за достављање пријава на Позив за додјелу бесповратних средстава за мјере ублажавања негативних утицаја вируса COVID-19на пољопривредно-прехрамбени сектор продужен до 8. јуна 2020. године до 15:00 часова.

Детаљне информације о Позиву доступне су http://www.investsrpska.net/index.aspx?SP=newsComplete&ItemID=1332&langid=3

Министар Петричевић посјетио фабрику намјештаја „Прима ИСГ" и компанију „Тикт мануфактура" Градишка
26.5.2020

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је у Градишци фабрику намјештаја „Прима ИСГ" и компанију „Тикт мануфактура" која се бави ЦНЦ производњом дијелова за познате европске купце, попут произвођача машина за различите индустријске гране, али и дијелове за спортске аутомобиле.

Читај даље
Министар Петричевић на представљању система за скенирање и дезинфекцију
22.5.2020

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић  присуствовали су 22.маја 2020. године у Добоју представљању прототипа мобилног техничког система намијењеног за скенирање и дезинфекцију, који су за борбу у превенцији вируса корона конструисале добојске фирме "Енерготехника" и "МБА".

Читај даље
Позив за додјелу средстава за ублажавања утицаја COVID-19 на пољопривредно прехрамбени сектор
19.5.2020

Обавјештавамо вас да је у оквиру пројекта EU4Business отворен Позив за додјелу бесповратних средстава за мјере ублажавања негативних утицаја COVID-19 на пољопривредно-прехрамбени сектор.

Читај даље
Министар привреде и предузетништва посјетио погоне Фабрике обуће “Дермал”
15.5.2020

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је погоне Фабрике обуће "Дермал" у Котор Варошу и том приликом истакао да је стратешко опредјељење Владе Српске очување сваког радног мјеста и наставак пословања привредних субјеката, уз настављено креирање мјера помоћи и подршке привреди.

Читај даље
Позив за достављање приједлога за иновативне пројекте DIGI-B-CUBE
14.5.2020

Обавјештавамо вас да је отворен Позив за достављање приједлога за иновативне пројекте DIGI-B-CUBE који се финансира у оквиру Програма ЕУ Horizon 2020.

Читај даље
Министар Петричeвић у посјети компанији „Дукат“ д.о.о.
12.5.2020

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричeвић посјетио је компанију „Дукат“ д.о.о. у Александровцу, гдје је заједно са представницима компаније обишао погон за производњу средстава за дезинфекцију. 

Читај даље